Pages

2 Temmuz 2010 Cuma

Öğreniyorum vol.2:)



NEIL FRENCH

Singapur'dan bir dahi reklamcı!

Neil French ,bir usta ,reklam dünyası onu uzun metin yazma ustalığıyla tanıyor.

Reklamcılık işine otuzlu yaşlarında başlamış olmasına rağmen şuan reklam dünyasının bir numaralı adamları arasında gösteriliyor.

Tam bir deha ürünü olan işi ise Basın İlanı Böyle Yapılır kitabında gördüğümde ağzımı bir karış açıkta bırakan XO Biraları için yaptığı reklamlardı,yanlış olmasın gerçekte böyle bir bira yoktu :)
Olmayan bir markanın (XO biraları) yazılı basında reklamlarını yapmış ve reklamlar sonucunda olumlu tepkiler almıştır.Sonrasında topladığı basın mensuplarına olmayan bira markasını başarı ile tanıtmıştır. Daha sonra ise anlaştığı eski bira üreticisi ile %50 ortak olduğu bir markanın sahibi olmuştur.İsim hakkını alıp ayrıldığında ise şirket kısa sürede iflas etmiş.

Panadol, Chivas Regal,Becks Beer, Dove,Pioneer,Parker kalemleri,Campbell ve daha birçok ünlü markanın reklamlarında onun imzası var.

Neil French ,ilanda illa bir logo olması gerektiğine inanmıyor.

Neil French , ayrıca müşteriyi iyi tanıyın ,reklamı basit tek bir öğeye indirin der.Basit bir başlık,basit bir metin,basit bir resim.

Ders alınması gereken birçok sözü ve gıptayla bakılması gereken birçok işi var.Ben  birkaçını sizinle paylaşmaya çalıştım.Daha fazlası için kendi sitesine de girebilirsiniz.

http://www.neilfrench.com/

Ayrıca: http://crazymotion.net/joe-sedelmaier-neil-french-join-new-york-festivals-international-advertising-awards-grandjuryr/wbPqo4q3I4XUjAy.html






1 yorum:

  1. Merhaba,

    Portfolio 9 ögrencisi Banu ben.

    Basin İlani Boyle Yapilir kitabinin baskisi tukendiginden hicbir yerde bulamiyoruz.

    Sizden alip cogaltmamiz mumkun mudur?

    Sevgiler
    Banu // Portfolio 9

    YanıtlaSil




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"