Pages

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Filmler vol.7



FORREST GUMP 


Yönetmen: Robert Zemeckis 
Yapım:1994 ABD
Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright Penn
Film Hakkında:


Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.Zemeckis hikâyeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle(Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar)ustalıkla ilişkilendiriyor.


En iyi film de dahil olmak üzere 6 adet Oscar ödülüne sahip.


Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biriydi.Bu öyle bir film ki an geliyor kahkahalarla gülüyorsunuz,an geliyor gözleriniz doluyor içinizde bir yer sızlıyor.Tom Hanks'in inanılmaz oyunculuğuna hayran kalıyor filmdeki sevdiği kızın yaptıklarıyla sinirlerinize hakim olamıyorsunuz.
Bir annenin çocuğu için yaptığı fedakarlığın boyutu sorgularken bir yandan,diğer yandan aklı fikri yerinde sapasağlam insanların hayatlarını bomboş harcadıkları düşüncesi gelip musallat olunca beyninize lanet ediyorsunuz kendinize.
Bu öyle bir film ki kazandığı her bir Oscar'ı hak etmiş helal olsun dedirtirken size,neden bunun gibisine daha fazla rastlamıyoruz ki sanki düşüncesine sürüklüyor sizi.
Ben yıllar sonra bugün izleyebildim siz de daha fazla geç kalmadan izleyin,mutlaka izleyin...


Filmden en çok aklımda kalan 2 replik var ;
"Aptalca şeyler yapan aptaldır."
"Hayat bir kutu çikolata gibi,içinden ne çıkacağını asla bilemezsin."


Bir kutu çikolata gibi tatlı,karşı konulmaz hayatlar dileğiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"