Pages

21 Haziran 2010 Pazartesi

Kitap Kurtları :)

Filmlerden sonra şimdi de 2 hafta önce okuduğum kitaplardan bahsetmek istiyorum:


Küçük Prens
Yazar : Antoıne De Saınt-Exupery
Çeviri: Yaşar Avunç
Kitap hakkında :
Kitabın yazarı aynı zamanda ana kahramanımız bir pilottur.Afrika uçuşu sırasında uçak bozulur ,çölde kalır.Başka bir gezegenden dünyaya gelmiş ve kendisiyle karşılaşan Küçük Prens ile tanışır.Bundan sonraki kısımlar ikisi arasındaki konuşmalar ve olaylar geriye dönüşlerle aktarılmış bir eserdir.
Kitapta yazarın kendi suluboya çizimleri yer almakta.


Kitap dünyaya çocuk gözüyle bakmanın ne demek olduğunu anlatıyor.Sayfaları çevirdikçe kelimeleri okudukça yeniden çocuk gibi düşünmenin çocuk gibi görmenin güzelliğini yaşıyorsunuz.
Hala okumadıysanız mutlaka bir tane edinin...




Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil ,Ne Kadar İyi Olmak İstediğin
Yazar: Paul Arden
Çeviri:Ferhat Tümer
Yayın Yılı :2008
Kitap Hakkında:
Başucu kitabınız olacak türden dünyanın en çok sattıran kitabı.İstemek ,yalnızca istemek ve sonrasında neler olduğunu görmek üzerine elinizden düşürmeyeceğiniz eğlenceli bir dille kaleme alınan eşsiz eser.


Okuduğum kitaplar arasında bana en çok ulaşan ,içime en çok işleyen kitaplardan biri bu kitaptı.Bir solukta okudum her bir sayfasını.Herkesin kabul ettiği yeteneğin değil asıl önemli olanın istemek olduğu üzerine  yazılmış yol gösterici bir kitap.
Kitabı okurken bazı sayfalara post-itler yapıştırdım onlardan birkaçından şunlar var;


"Yapılamayacak gibiyse yap,yapmazsan var olamazsın"
"İşi sloganlar bitirir"
"Kaybolmazsak ,asla yeni bir yol bulamayız -Joan Littlewood"




Aklını Kullan Aksini Düşün
Yazar: Paul Arden
Yayınevi: Boyner yayınları
Çeviri:Ferhat Tümer
Kitap Hakkında:
Paul Arden'den bir diğer  elinizden düşmeyecek bir yol gösterici.Herşeye bakışınızı değiştirme iddiasıyla yazılmış bir kitap.Kullanılan esprili dil,kafanızdaki mantıklı görüşlere farklı açılardan bakışıyla sizi hemen kendine bağlıyor Paul Arden.Kitabın arka kapağındaki yazı şu sözlerle bitirilmiş " Kim olursanız olun ,bu kitabı okuyun.Ve ne istiyorsanız olun".


Paul Arden bu kitabıyla da beni şaşırtmayı başardı.İçindeki resimler ve anlatım şekli  kitaba ara veripte sonra devam etmeme engel oldu adeta.Kitap bitipte düşündüğümde artık herşeye farklı pencerelerden bakmam gerektiğini  gördüm.Yıllar yılı alışılagelmiş bir gidişi değiştirmek zor biliyorum,ama denemeye başlamaktan ne çıkar ?
Mutlaka ama mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.




Denemeler
Yazar: Montaıgne
Çeviri:Sabahattin Eyuboğlu
Yayınevi:Cem Yayınevi
Kitap Hakkında:
Dünya klasikleri arasındaki Denemeler Montaıgne 'nin dünyasına  bir ayna niteliğinde.O herşeyi sorguluyor,düşünüyor ,yazıyor ,paylaşıyor.Ün,hizmet etmek gibi amaçları yok o sadece bilsinler istedi,kendi hakkındakileri düşüncelerini bilsinler istedi.


Denemeler'i bu ikinci okuyuşum ancak her okuyuşumda başka noktalara takılıyor başka  şeyler düşünüyorum.Tek değişmeyense Montaıgne'nin düşünüyor oluşu gerçeği.Günlük hayatın akışında hiç kimsenin gözüne çarpmayan gerçekler onun süzgecine takılıyor.Hepimize yıllarca önemini yitirmeyecek ve bir kez okumanın asla yetmeyeceği bir eser sunuyor.
Okuyun, bir kez değil defalarca okuyun.




Faust
Yazar:Goethe
Çeviri:Ali Çankırılı
Yayınevi:Antik Dünya Klasikleri
Kitap Hakkında:


Faust, Goethe'nin butün eserlerinin bir birleşimi olarak kabul edilir.Faust, Goethe'nin neredeyse tüm yaşamı boyunca yazarak tamamladığı bir yapıttır. Urfaust adıyla onsekiz yaşında başladığı oyunu, 1806deFaust I ve 1832de Faust II adıyla iki büyük bölüm halinde yazarak seksenüç yaşında ölümünden kısa bir süre önce bitirebilmiştir.Goethe, Faust'un konusunu çok eski bir öyküden almıştır. Şeytanla bahse giren insanoğlu teması önceki yüzyıllarda da birçok öyküye ve oyuna konu olmuştur. Goethe'den önce birçok yazar tarafından defalarca işlenmiş bir konu olan Faust, daha önce de usta bir İngiliz yazarı olan Christopher Marlowe (1564-1593) tarafından Doktor Faustus adıyla işlenmiştir. Aynı konudan hareket etmelerine karşın iki oyunun olay örgüsü çok farklı biçimde gelişir ve sonuçlanır. Marlowe, Faust'u şeytanla girdiği anlaşmayı kaybeden biri olarak ele almıştır. Oysa Goethe Faust karakterini Şeytan Mefistofeles'e yenilmeyen bir insan olarak incelemiştir. Goethe, Faust'unda evrensel bir insan tragedyası yaratmıştır.

Kitabı okumadan önce ağır bir dille karşılaşma korkusu vardı içimde.Okumaya başlamamla bitirmem bir oldu.Anlaşılır ve sürükleyici bir anlatım.Birçok kitaba konu olan şeytan ve insan Goethe'nin anlatımıyla klasiklere giren bir anlatımla kaleme alınmış.Kitapta anlatılan Ruhunu şeytana satan doktor burda aramızda değil mi :)?
Gecikmeden okuyun...

Marka Yaratmanın 22 Kuralı
Yazar:Al&Laura Rıes
Yayınevi:MediaCat
Çeviri:Atakan Özdemir
Kitap Hakkında:
Marka yaratmanın başından sonuna kadar izlenecek adımları  en iyi anlatan kitaplardan biri.Yanlış yapılanlarla yapılması gerekenler birarada.

Bu kitapta da bazı post-itler yapıştırdım okurken işte bazıları;
"Önce tanıtım sonra reklam,genel kuraldır."
"Uzun vadede markanızın yayıldığı alanı genişletmek,gücünüzü azaltacak ve imajınızı zayıflatacaktır."
"Marka ,ülkesi ile benzer bir imaja sahipse ,global bir marka olma ihtimaline sahip demektir."
Yolun başındayken okunması gereken ancak  üzerinden zaman geçtikten sonra da dönüp yeniden okunması gereken bir kitap.
Tavsiye edilir :)

Fikir Nasıl Bulunur
Yazar:Jack Foster
Yayınevi:MediaCat-alametifarika
Kitap hakkında:
Fikre,yaratıcılığa ihtiyacı olan herkese gereken cevapları veren ve bunları eğlenceli bir dille sunan bir kılavuz niteliğinde bu kitap.Fikir bulma ,yaratıcı olma yolunda size yol gösterebilecek bir kitap.

Ne zaman sıkışsam sanırım elime alıp yeniden yeniden sayfaları arasında gezineceğim bu kitabın.Sıkmadan ve zorlamadan ne yapılması gerektiğini sunuyor.
Şiddetle bir tane edinmenizi ve okuduktan sonra bile görünür bir yerlerde tutmanızı tavsiye ediyorum.

Çavdar Tarlasında Çocuklar
Yazar:J.D. Salinger
Çeviri:Coşkun Yerli
Yayınevi:YKY

Ne yalan söyliyim okurken biraz sinir harbi yaşamadım değil,baş karakter herşeyden nefret eden sürekli küfreden bir tip bir türlü mutlu olmuyor her şeyden sıkılıyor.Bununla birlikte hikaye akıcı.Hem eğlenceli hem de dramatik olayların etrafında dönen bu hikaye sizi de etkileyecek,okuyun :)

Basın İlanı Böyle Yapılır
Yazar:Jim Aitchison
Yayınevi:Okuyan Us Yayın
Çeviri:Serkan Balak


Okunupta bir köşeye bırakılmayı haketmiyor bu kitap.Okuyun ardından her sıkıştığınızda bakın tekrar tekrar yardımını isteyin.Eminim  ufkunuzu açacak ve gereken ilhamı size verecek.

Satan Reklam Yaratmak
Yazar:Luke Sullıvan
Yayınevi:Mediacat
Çeviri:Sevtap Yaman
Kitap Hakkında:
Kitapta tek başına çok da işe yaramayan yaratıcılığın,"satan" reklama dönüştürülmesindeki tüm incelikleri ;yaratıcı yönetmen,müşteri temsilcisi ve müşteri ile başedebilmenin tüm püf noktalarını anlatıyor Sullivan.Esprili ve kıvrak bir dil kullanarak iletmek istediği mesajları bize iletiyor.

Başın sıkışınca yapman gerekenler bu kitapta.Yardımcı olmak, yol göstermek ve bunları yaparken sizi eğlendirmek için yazılmış bir kitap.
Okuyun,okuyun,okuyun :)




9.99
Yazar:Frederic Beigbeder
Yayınevi:Doğan Kitap
Çeviri:Renan Akman
Kitap Hakkında:
Kitapta dünyaca ünlü bir reklam ajansında metin yazarlığı yapan Octave'ın öyküsü anlatılmış.İşiyle insanları etkileyen Octave gerçek hayatında paranın,kızların ve kokainin altına gömülmüş ve en sonunda tam anlamıyla çuvallıyor.


Okurken üzüldüğüm ancak ders çıkardığım bir kitaptı benim için.Mükemmel olabilirsin,mükemmeli yapabilirsin,mükemmeli hedefleyebilirsin ancak bunu yaparken hayatını mahvetme!





Şimdilik bu kadar kitap kurtlarına aktaracağım yeni kitaplar yolda :)



KitabınKitabın yazarı aynı zamanda ana kahramanımız bir pilottur. Afrika üzerinde uçuş sırasında uçak bozulur. Çölde kalır. Başka bir gezegenden dünyaya gelmiş ve kendisiyle karşılaşan ’le tanışır.
Bundan sonraki kısımlar ikisi arasındaki konuşmalar, olaylar, geriye dönüşlerle (flash back) aktarılmış bir eserdir. yazarı aynı zamanda ana kahramanımız bir pilottur. Afrika üzerinde uçuş sırasında uçak bozulur. Çölde kalır. Başka bir gezegenden dünyaya gelmiş ve kendisiyle karşılaşan ’le tanışır.
Bundan sonraki kısımlar ikisi arasındaki konuşmalar, olaylar, geriye dönüşlerle (flash back) aktarılmış bir eserdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"