Pages

22 Haziran 2010 Salı

Filmler vol.2

CAPE FEAR (1991) 


Yönetmen:Martin Scorsese
Yapım:1991-ABD
Tür: Gerilim-Korku
Oyuncular: Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange


Film Hakkında :
Sam Bowden (Nick Nolte) hayatını kanuna vermiş Atlantada yaşayan bir avukatdı. Ailesi ile birlikte sakin bir hayat süren Sam’in hayatı yakında kabusa dönüşecektir çünkü 14 yıl önce avukatlığını üstlendiği Max Cady (Robert De Niro) isimli adam, hapisten çıkmışdır ve intikam için hazırlanmaktadır. Çünkü, Max Cady bir tecavüzle suçlanıyordu, okuma yazması da yoktu ve kıza çok kötü tecavüz yapmışdı. Bu yüzden Sam eline Maxin hapisten kurtaracak bir belge geçmesine rağmen yine de bunu kullanmaz ve Max Cady tutuklanır. Şimdi, Max hapisten çıkmışdır. Önce küçük tehditlerle başlayan intikamı, gittikçe Sam’in ailesini de etkileyecektir. Sam’in bir kadın avukat arkadaşına ilk başta tecavüz eden Max Cady, bu sayede karısı ile Sam’in arasına açar ve evlerinde tartışmalar başlar. Max’in çıktığı günlerde de Sam’in evindeki köpek zehirlenerek öldürülür. Ve bu olaylar Max Cady için sadece başlangıçtır, daha sıra da 16 yaşındakı kızları Danielle (juliette Lewis) vardır.







Gerilim filmlerini oldum olası sevmişimdir zaten:)Gerçekten güzel bir filmdi.Sinir bozucu hasta ruhlu intikamla yoğrulmuş eski bir mahkum ve sanki her mimiği aynıymış hissi veren genelde sürekli gözümün takılmasına sebep olacak şekilde gözlüğünü burnuna indiren doğru olarak düşünüp yaptığı bir hareketin bedeliyle yıllar sonra yüzleşen  bir avukat.
Birkaç gündür film izliyorum ve tesadüf 2 film Robert De Niro'nun filmleri oldu izlediklerim arasında.Zaten beğenirdim ancak şimdi çektiği tüm filmleri izlemek gibi bir hedef koyuyorum kendime.
Bu filmi İzleyin geciktirmeden izleyin :)




DEPARTED


Yönetmen:Martin Scorsese
Yapım:2006
Oyuncular:Leonardo Dicaprio, Matt Damon, Mark Wahlberg,Alec Baldwin,Vera Farmiga


Film hakkında:
Suç dünyası ile polis teşkilatı arasında oluşan karmaşık bir köstebek ağı... İrlandalı mafya lideri Costello, yıllar önce kendi adamlarını polis akademisine sokarak onların teşkilat içerisinde iyi yerlere gelmelerini sağlamıştır. Polis teşkilatının da bu konuda Costello'dan geri kalır yanı yoktur. Onların da çok güvendikleri bir adamları, Costello'nun en iyi iki adamından biri olmuştur.

Fakat her günün tehlike içinde geçtiği bu dünyada, hiçbir sırrın açığa çıkmaması mümkün değildir. Köstebeklerin varlığının hissedilmesi ile her iki taraf için de, müthiş bir ölüm kalım savaşı başlar. Yıllardır farklı kimliklerde yaşamış olmanın verdiği yükün ağırlığına bir de, deşifre olma korkusu eklenince her iki köstebek için de tehlike dolu bir hayatta kalabilme mücadelesi başlar.







Sonu tam bir hüsrandı benim için.Paranoyaklığıma paranoyaklık kattım bu film sayesinde.Kim doğru söylüyor kim yalan anlamak güç, eğer sen köstebeksen senden başkaları da vardır dedirten olaylar:)
İzlemeniz tavsiye edilir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"