Pages

29 Haziran 2010 Salı

Öğreniyorum vol.1 :) Guinness Biraları

Oturmuş David Abbott kimdir ne yapar diye araştırırken,2006 yılında Guinness biraları için yaptığı ve fazlasıyla beğenilmiş, ödüller almış reklamlara rastladım.Reklam kampanyasının videolarını izlerken ,daha önce hiç içmediğim bu bira ilgimi çekti -biraz da birayı sevmemle alakalı olarak- neymiş ne değilmiş diye bakayım dedim.Bakın neler buldum;




                    Guinness Birası;


-İrlanda'ya özgü siyah bir bira,
-Arthur Guinness'in 1756'da Dublin'de kurduğu Guinness bira fabrikası tarafından üretilmekte,
-Birçok ülkede de bu biranın, lisans altında üretimi yapılmakta ancak asıl vatanında üretilenlerden tad farklılıkları bulunmakta,
-En ilginç özelliği ise,yoğun bir köpük içermekte ve bu köpük birayı içmeye devam ettiğiniz sürece formunu kaybetmiyor,aşağı iniyor.
-Bu yoğun köpüğün formulünü bulmaksa 4 yıllık araştırma ve 5 milyon sterline mal olmuş.Bu formu veren sistemin adı WİDGET sistemi.
-Widget üzerinde küçük bir delik olan nitrojen dolu bir kapsüldür. Bira, karbondioksit gazıyla basınç altında olduğundan nitrojen kapsülün içinde kalır; kutu açıldığında ise basınç düşer ve kapsüldeki nitrojen biraya karışır. Böylece birada çözünmüş halde bulunan karbondioksit açığa çıkarak nitrojenle birleşir ve biranın üstünde kremamsı köpük katmanı oluşur.
-4 farklı çeşidi vardır.


Hiç tadmadım ve ne yalan söyleyeyim, fotoğraflarındaki o köpük inanılmaz derecede içmeye teşvik eden bir görüntü,bir gün denemek dileğiyle;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"