Pages

9 Ekim 2011 Pazar

Part 6 - Volendam

Keyif Şehri !
Volendam için bu iki kelime sanırım yeterli olacaktır. Birkaç kişiden duyarak biraz da o günkü güzergahta en yakın uğranabilinecek yer olduğu için Volendam'a düştü yolumuz.
Eminim ki Hollanda'ya gelen ya da burada yaşayanlar için çok sık tercih edilen bir şehir değildir Volendam ama bence kesinlikle görülesi, hatta bir iki gün kalıp kafa dinlenilesi bir yer.
Volendam, daha ilk andan insana huzur veren bir yer gibi geldi bana.
Biraz Çeşme'yi hatırlattı nedense bana, ya Çeşme'yi özlediğimden ya da keyifli limanından olsa gerek.
Uzunca bir limanla karşılaşıyorsunuz, merkezden içeri doğru ilerlediğinizde.
İstanbul'dan gelen bizler için o maviliği görmek, günler haftalar sonra yatların demirlediği limanla karşılaşmak paha biçilemez oldu :)
İnsana ilk bakışta oğlum bu deniz ya baksana ucu bucağı yok dedirten şey sonradan öğreniyoruz ki "IJ Gölü" sadece :) 
Kıyı boyunca yürüdükten sonra deniz ürünlerini gördüğümüz, ayak üstü bir şeyler yiyebileceğiniz bir yer dikkatimizi çekiyor, bizim taksimde sıralanmış fast food dükkanları gibi düşünün, ama içerde sadece deniz ürünleri var. İstediğiniz şeyi seçip önündeki masalarda ayakta yiyip bir güzel karnınızı doyurabiliyorsunuz.
Buraya geldiğimizden beri balık yememiş bizler tabi durmayıp dalıyoruz içeri,uzun süre ne yiyeceğimize karar veremeyip en sonunda ne tür olduğunu bilmediğimiz ekmek arası (sanırım 2 euro civarıydı) balığımızı enfes soslu karides tabaklarımızı (1-2 euro arası) alıp bir güzel balık ziyafeti çekiyoruz. 
Utrecht'de bulsak böyle bir yer diye iç çekip dolaşmaya devam ediyoruz ( sonra Utrecht'de değil ama Zeist'da aynı tarz bir yer bulduk bu arada, ucuz lezzetli balık tükebilicez artık )
Sahil boyunca sıra sıra cafeler, restaurantlar vardı. Maviliğin huzurunu karşıma alıp buz gibi bir bira içemeden döndüğüm için hala pişmanım.
Liman boyunca yürürken Hollanda'da yaşasam haftasonları kesinlikle kaçıp gelip kafa dinleyeceğim yer burası olurdu diye düşünmeden edemedim.
Çarşıyı dolandıktan ve limanda ayaklarımızı sarkıtıp waffle görevini de tamamlayıp Volendam'dan ayrıldık.
Kısa, keyifli bir gezi oldu bize.
Bir daha gidersem limana karşı oturup biramı içmeyi aklımın bir köşesine yazarak bir gün belki tekrar diyerek veda ettim keyif şehrine...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




Minik adamlarım

Yalnız...

Yükseliş*

Huzur

...

Balıkçı

"İstanbul"

"uzağa,daha uzağa..."

"Ufaklık"

"eski..."

"saklı..."

"Huzur"

"çocuk olmak"

"geride kalan..."

"mutluluk"

"bekleyiş"

"nostalji"